Scandinavii sunt cei mai fericiţi oameni de pe planetă. Care sunt regulile lor de viaţă…

Scandinavii sunt cei mai fericiţi oameni de pe planetă: care sunt regulile lor de viaţă

Conform studiilor din ultimii ani, scandinavii sunt cei mai fericiţi oameni din lume. Acest lucru nu este întâmplător, se pare că locuitorii din Danemarca, Norvegia şi Suedia au câteva principii de viaţă care le asigură această stare.

Studiile din ultimii ani privind nivelul de fericire pe plan mondial arată că Danemarca, Norvegia şi Suedia sunt cele mai fericite naţiuni ale lumii. Scandinavii urmează un set de reguli cu ajutorul cărora se bucură de viaţă în fiecare zi, scrie brightside.me. Printre acestea se numără:

Crearea unei atmosfere relaxante în familie

În Danemarca, este foarte importantă crearea unei atmosfere confortabile pentru ca membrii familiei să se poată bucura de prezenţa rudelor şi a prietenilor. Aceştia se strâng în jurul focului, poartă haine cât mai confortabile, beau vin şi consumă mâncărurile preferate. Cunoscut sub numele de „Hygge“, obiceiul pune accentual pe solidaritatea, confortul, sprijinul şi atenţia oferită celor dragi.

Modestia şi respectul faţă de cei din jur

În ţările nordice există „Legea din Jante“, un set de reguli care pune în evidenţă comportamentul indivizilor. Legea constituie un element important al culturii norvegiene şi anume umilinţa, învăţandu-i pe oameni să fie modeşti şi să nu-şi seteze ţeluri prea mari. Acest lucru este deseori demonstrat în majoritatea refuzurilor de a-i critica pe ceilalţi…

– Să nu crezi că eşti special

– Să nu crezi că eşti mai deştept decât ceilalţi

– Să nu crezi că eşti mai isteţ decât ceilalţi

– Să nu te comporţi ca şi când ai fi mai bun decât ceilalţi

– Să nu crezi că ştii mai mult decât ceilalţi

– Să nu crezi că poţi rezolva lucrurile mai bine decât ceilalţi

– Să nu râzi de ceilalţi

– Să nu crezi că altora le pasă de tine

– Să nu crezi că îi poţi învăţa ceva pe ceilalţi

– Să nu crezi că eşti priceput la ceva anume

Echilibru între timpul petrecut la serviciu şi cel dedicat familiei

Scandinavii ştiu cât de important este să îşi dedice timp familiei. De cele mai multe ori, programul în Danemarca se incheie la ora 17.00. Danezii nu lucrează ore suplimentare. În Suedia, unele companii au redus programul de lucru la şase ore, în încercarea de a creşte productivitatea şi fericirea. Familiile merg adesea în parc, fac sport şi călătoresc.

Abilitatea de a-ţi crea aşteptări realiste

În cartea sa, „Fericit ca un danez“, Malene Rydahl vorbeşte despre secretul fericirii scandinavilor. Una dintre cele mai importante reguli pentru a trăi o viaţă mai fericită este abilitatea de a-ţi formula aşteptări realiste, dar fără a te opri din visare şi stabilirea unor obiective ambiţioase.  Avem tendinţa de a ne compara viaţa cu a celor din jur, mai ales cu a cunoştinţelor de pe reţelele sociale. Aceste comparaţii au tendinţa de a contribui la nefericirea noastră, aşa că încercaţi să renunţaţi la ele.

Sursa: adevarul.ro

pinguini_indragostiti

Așadar , iată o regiune rece cu oameni plini de căldură. Să fie oare vreo legătură între frigul de afară și căldura sufletească? Refuz să cred asta !  

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

14 gânduri despre &8222;Scandinavii sunt cei mai fericiţi oameni de pe planetă. Care sunt regulile lor de viaţă…&8221;

 1. Tarile nordice sunt regate,asta spune mult. Au libertate „naturala” civilizata. Statul se implica total,vine in sprijinul lor, au tot felul de programe. Ei nu simt stresul ca noi,la fiecare pas. Seara relaxata ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sa fim buni dar ma ales intelepti si cei ce mai pot face asta , cei tineri , sa plece cat mai au vreme in orce tara scandinava daca in acest fel , cred ca vor deveni si ei la fel de” fericiti ” precum : danezii , suedezii….norvegienii . Nu i-asi sfatui totusi deoarece acel set d e reguli care pune in evidenta comportamentul indivizilor….noi abia l-am depasit cat de cat dupa ’89 iar din punctul meu d e vedere , asta insemneaza doar comportamentul IMPUS d e niste oameni puternici asupra unor oameni…mai putin puternici . Daca esti „fericit ” doar pentru ca esti OBLIGAT , s a urmezi niste REGULI , asta nu inseamna in nici un caz ca esti mai bun decat altii ce sunt ” la polul opus ” vorba lui Suflet Neinteles . Chiar daca spui dumneata ca n-am fost de acord cu niciuna dintre exemplele date de aia d e la dailyvibes din postarea precedenta , asta nu insemneaza ca nu mi-a placut ba chiar dimpotriva : avea mult miez , fireste pentru cine a fost interesat sa analizeze si textul nu doar sa-l citeasca si sa-ti multumeasca dupa aia . Eu fac asta d e obicei { fireste un ” obicei ” prost , daca doresti 😉 } am citit , am analizat , m-am oprit la ceea ce am crezut eu ca-i important de retinut si de aceea ti-am multumit atunci si-o fac si astazi , inclusiv pentru aceasta postare : MULTUMIRI MCOOPER 801 , MULTUMIRI PRIETENE !

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte fain ai zis-o, draga Petru ! Asta inseamna ca , iata , in incercarea lor de a trece peste handicapul frigului, isi indulcesc/incalzesc viata/sufletul si la propriu si la figurat….Sa ai o zi minunata , draga Petru ! Doar este joi si stiu ca-ti place mult joia ! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s