5 exerciţii care-ţi antrenează creierul să atingă succesul şi să atragă fericirea

5 exerciţii care-ţi antrenează creierul să atingă succesul şi să atragă fericirea

Una dintre cele mai profunde dorinţe ale omului este aceea de a fi fericit. Însă, mulţi dintre noi aşteptăm ca acest sentiment să apară, fără să facem nimic pentru binele propriu. Vă propunem cinci exerciţii de antrenare a creierului pentru a atinge fericirea.
Fiecare om are în jur de 70.000 de gânduri pe zi. Asta înseamnă tot atât de multe şanse de a te reconstrui sau de a te trage în jos. În cazul în care te îndoieşti de abilităţile tale, iar acest lucru îţi schimbă deciziile, gândurile tale îţi pot afecta performanţa, scrie Inc.com. În plus, îţi pot pune în pericol sănătatea fizică şi psihică. Vestea bună este că vă puteţi schimba modul de gândire cu ajutorul câtorva exerciţii simple, dar eficiente:

Învaţă să treci de la reflectarea asupra problemei la rezolvarea acesteia

Imaginează-ţi că atunci când te gândeşti prea mult la o problemă, psihicul are de suferit. Mai bine concentrează-te pe rezolvarea acesteia. Ori de câte ori îţi faci griji cu privire la o anumită dificultate, ia-ţi un minut şi focusează-te pe rezultat. Dacă rezolvarea acesteia nu depinde de tine, ţine-ţi mintea ocupată cu altceva. Pur şi simplu schimbă canalul pe ceva pozitiv.

Oferă-ţi acelaşi sfat pe care i l-ai da celui mai bun prieten

Dacă faci aceeaşi greşală ca majoritatea oamenilor, criticându-te de fiecare dată când nu obţii ce ţi-ai propus, este timpul să te baţi prietenos pe umăr şi să îţi accepţi mai uşor greşelile. Orice problemă are o rezolvare. Dacă îţi ţii mintea ocupată cu gânduri negative, te vei trage singur în jos. Studiile fac legătura între auto-compasiune şi îmbunătăţirea bunăstării psihologice, îmbunătăţirea imaginii asupra propriului corp şi creşterea motivaţiei. Deci, fă-ţi un obicei din a vorbi cu tine aşa cum ai face-o cu cel mai bun prieten. Acceptă-ţi emoţiile

Cei mai mulţi oameni nu-şi acceptă şi nu doresc să-şi exprime propriile sentimente. Ca rezultat, încep să-şi dea seama greu cum se simt în anumite momente. Iar atunci când adulţii îşi reprimă emoţiile, de multe ori inconştient, ajung să spună că se simt trişti, au un nod în gât sau le vine să plângă fără să ştie de ce. Petrece câteva minute în fiecare zi recunoscându-ţi starea emoţională. Acceptă-ţi sentimentele şi încearcă să vezi cum îţi pot afecta acestea deciziile. Fie că îţi este greu să accepţi lucruri care se îmtâmplă în viaţa personală sau profesională, accept-ţi emoţiile, pentru că altfel ele îţi pot îmbolnăvi corpul.

Echilibrează-ţi emotiile

Fie că vă confruntaţi cu o decizie financiară dură sau o dilemă pe plan familial, veţi putea lua cea mai bună decizie atunci când deveniţi capabili să vă echilibraţi emoţiile şi să vă activaţi logica. Atunci când simţi că emoţiile te depăşesc, încearcă să-ţi creşti gândirea raţională şi să nu iei decizii de moment. Cel mai bun mod de a-ţi echilibra emoţiile este realizarea unei liste cu argumente pro şi contra privind alegerile tale. Citind această listă, poţi afla dacă sentimetele tale te-au influenţat să iei anumite decizii. 

Fii recunoscător

Recunoştinţa are o serie de beneficii fizice şi psihice, inclusiv fericirea. Un studiu a constatat că oamenii recunoscători sunt cu 25% mai fericiţi. Fă-ţi un obicei din a vorbi în fiecare dimineaţa, poate la micul dejun, despre lucrurile pentru care eşti recunoscător sau scrie un jurnal de mulţumire înainte de culcare. În acest fel, îţi antrenezi creierul să atragă fericirea. Este cel mai simplu şi eficient mod de a-ţi stimula bunăstarea.

Sursa: adevarul.ro

scapa de nefericireAșadar, pentru a fi sănătos, creierul trebuie pus la treabă, dar nu oricum și cu orice fel de gânduri. Dacă îl ținem ocupat cu  gândurile bune , pline de frumusețe  și dragi sufletului nostru , drumul către o stare de bine este asigurat.

Din noianul celor 70.000 de gânduri pe zi , din partea mea un gând bun pentru voi , prieteni faini ce sunteți !

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Reclame

5 gânduri despre &8222;5 exerciţii care-ţi antrenează creierul să atingă succesul şi să atragă fericirea&8221;

  1. Doar de câteva ori mi-am făcut listă pe hârtie, înainte de luare a unei decizii importante. Dar, în gând, îmi calculez mereu argumentele pro și contra. Foarte folositoare sfaturile de mai sus, dragă prietene! Gânduri bune și din partea mea! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s