Bănuţul fermecat

 În timp ce mergea pe drum, un tânăr a văzut pe jos un bănuţ rătăcit. La gândul că şi un bănuţ are valoare, l-a luat şi l-a pus în pungă.
Pe cale, cugeta în sinea sa: “Ce aş fi făcut, dacă găseam o mie de lei? Le-aş fi cumpărat părinţilor mei daruri!” Doar ce şi-a sfârşit crâmpeiul de gând, cum observă că punga s-a mărit puţin. Se uită în ea şi vede 1000 de lei.
“Ciudat! – se miră tânărul – a fost un bănuţ şi acum sunt 1000 de lei!
Dar ce aş fi făcut, dacă găseam 10000 de lei? Aş fi cumpărat o vacă şi le-aş fi dat părinţilor mei lapte!” Se uită din nou în pungă şi vede 10000 de lei.
“Mare minune!”,  s-a bucurat el. “Dar ce aş fi făcut totuşi, dacă găseam 100000 de lei? Mi-aş fi cumpărat o casă şi ne-am fi mutat în ea împreună cu soţia şi bătrânii mei!” Tânărul a deschis rapid punga şi, într-adevăr, a văzut 100000 de lei!

       Adâncindu-se în ale sale, şi-a zis în cele din urmă: “Poate că ar fi bine să nu-mi iau părinţii în noua mea casă… Dacă nu vor fi pe placul soţiei mele..? E de dorit să rămână în vechea lor locuinţă. Şi vaca va fi greu de întreţinut… mai bine îmi cumpăr o capră. Nici daruri nu mai vreau să cumpăr, pentru că am făcut deja prea multe cheltuieli…”

Cum sta el şi cugeta la toate acestea, simte cum punga devine din ce în ce mai uşoară!  S-a speriat, a deschis-o, iar acolo şi-a văzut bănuţul fermecat, singur-singurel…

Sursa : Cuvantul-liber.ro

bogatia omuluiO frumoasă poveste despre bani, dar mai ales despre OM. Gândim într-un fel când ne dorim bani mai mulți și diferit când îi avem . Pe unii oameni banii îi schimbă într-un „hal fără de hal” , în schimb ,pe alții  îi face mai buni și le dă prilejul de a dovedi acest lucru.

Ne schimbă oare banii ? Poate că da, poate că nu, dar cu siguranță  ne dau șansa de a arăta cine și cum suntem de fapt.

Să fiți buni și înțelepți !!!  

M. Cooper

Anunțuri

20 de gânduri despre &8222;Bănuţul fermecat&8221;

 1. Minunată pildă! Banul este cel care transformă cel mai tare sufletul omului. Nu degeaba i s-a spus „ochiul dracului”! Cum dă de bani, omul se transformă incredibil de repede și uită de dărnicie, de altruism, de bunătate. Este una dintre cele mai grele încercări din viața omului! Un test teribil!

  Apreciat de 1 persoană

 2. ” Banutul fermecat ”
  pe OMUL nestatornic rapid s-a razbunat
  ca OMUL din parabola ta,
  s-a schimbat precum vremea !!! 🙂 😦 🙂
  Nu degeaba se spune in popor
  ” Banul este ochiul dracului ”
  iar multi din cauza BANILOR mor ,
  impinsi de ” mana diavolului ” ! 😦
  O zi fara ploaie
  caci la mine ploua,
  pofta de-a iesi afara dispare,
  dar am pofta de niste oua ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Ce mare dreptate ai …si ce mult conteaza in mainile cui ajung banii mai multi… este ca si inventiile stiintifice, cine si in ce scopuri le foloseste…multumesc mult pentru trecere si comentariu . Seara faina ! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s