Povestea curcubeului

Imagine similarăCu mult timp în urmă, la începutul timpurilor, culorile lumii s-au certat. Fiecare dintre ele pretindea că era cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai importantă, cea mai folositoare, cea mai iubită.
 Verdele spuse: “Uitați-vă la iarbă, frunze şi copaci. În mod evident vedeți şi voi că sunt cea mai importantă culoare. Sunt culoarea vieții şi a speranței. Uitaţi-vă în jur şi o să vedeți că sunt peste tot”.
Albastrul l-a întrerupt şi exclamă: “Gândiţi-vă la cer şi la mare. Apa stă la baza vieţii şi fără mine nu ar exista cerul albastru. Fără mine nu ar exista nimic!”
Galbenul râse: “Eu sunt luminos şi cald, iar tu eşti atât de serios. De fiecare dată când te uiţi la o narcisă galbenă sau la o floarea-soarelui zâmbeşti. Soarele, luna şi stelele sunt galbene, frumuseţea mea este atât de evidentă încât oricine mă vede rămâne uimit.”
Portocaliul începu să se laude: ” Eu sunt culoarea mâncărurilor sănătoase ce dau putere. Morcovul, portocala şi dovleacul au multe vitamine. Şi atunci cănd portocaliul umple cerul, la răsărit sau la apus, frumuseţea mea este atât de evidentă încât toţi cei ce mă văd se opresc să mă privească cu admiraţie şi uimire.”
Ei bine, Rosul începu să strige: “Eu sunt conducătorul întregii vieţi. Sângele este roşu şi sângele înseamnă viaţă. Eu sunt culoarea pasiunii şi a iubirii.”
Violetul se ridică în picioare şi era foarte înalt. El vorbi dând foarte multă importanţă spuselor sale: “Eu sunt culoarea imperiala şi a regilor. Oamenii puternici întotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii şi a înţelepciunii.”
La sfârşit, cu o voce joasă şi timidă, Indigoul spuse: “Cu greu mă observaţi, însă deşi sunt tăcut, fără mine nu aţi fi nimic. Aveţi nevoie de mine pentru echilibru şi contrast şi pentru linişte interioară.”
Argumentările au continuat, fiecare culoare în parte lăudându-se, ridicându-se în slăvi şi certându-se. Fiecare în parte considera că este perfecţiunea întruchipată. În timp ce se certau din ce în ce mai tare, un fulger puternic lumina cerul. Începu să tune şi să plouă cu găleata. Culorile tremurară de frica şi se strânseră în braţe pentru a se linişti şi proteja una pe alta.
Apoi ploaia începu să vorbească:

-Voi, culorilor, sunteţi atât de nesăbuite. Vă certaţi care este cea mai bună, fiecare încercând să fie deasupra celorlate. Nu înţelegeţi că fiecare în parte aţi fost făcute cu un scop special, fiecare este unică şi diferită? Luaţi-vă de mâini şi urmaţi-mă!
Făcând ce le spuse ploaia, culorile se apropiară şi se luară de mâini.

-De acum încolo, zise ploaia, când plouă, fiecare dintre voi se va întinde de-a lungul cerului într-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al păcii şi al speranţei.
 Imagini pentru curcubeul minunatAstfel, oameni buni, de fiecare dată când ploaia curăţă pământul, căutaţi un curcubeu pe întinsul cerului.
Când apare, ţineţi minte că fiecare dintre voi este special.
Lăsaţi culorile curcubeului să vă reamintească să vă apreciaţi pe voi înşivă şi pe cei din jur!

Sursa: internetul

O minunata poveste despre curcubeu , care de fiecare dată când apare pe bolta cerului , ne umple inimile de bucurie .Parcă se unește cerul cu pământul , iar  lacrimile ploii sunt alungate în liniște de zâmbetul cerului, fiind o adevărată  binecuvântare venită de la Dumnezeu și primită cu mult drag , încredere și speranță de noi, trecătorii prin această lume. 

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

12 gânduri despre &8222;Povestea curcubeului&8221;

 1. Frumoasa si plina de talc | Povestea Curcubeului ” ! 🙂
  Sincer, o stiam mai de mult dar timpul si………………….,aproape ca o si uitasem……….
  Iti multumesc din toata ❤ ca mi-ai reamintit-o ! 🙂
  CULORILE sunt ca si OAMENII din diversele PARTIDE : ficare incearca sa para mai altfel …………
  Din fericire pentru CULORI, PLOAIA rece si iute, le-a potoloti urgent 🙂 aducandu-le pe drumul cel bun ! 🙂
  Din nefericire pentru OAMENII partidelor, inca NU s-a NASCUT omul care sa substituie PLOAIA 😦
  adica sa-i duca pe toti pe drumul bunastarii si-al intelegerii…………………………
  Am dat REPUBLICARE pe My Blog
  http://amintiriamintiri.wordpress.com/
  Toate cele bune prietene ! 🙂
  Aliosa 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc mult pentru trecere, dar mai ales pentru frumoasele tale comentarii, draga Aliosa ! Ce bine le-ai potrivit culorile cu partidele , cu ploaia care este incapabila sa spele toata rusinea pe care ne-au facut-o si ne-o fac oamenii politici ! Poate un curcubeu fermecat , ale carui culori sa ne lumineze mintile catre lucruri bune si sanatoate pentru noi toti romanii ! O zi minunata si o saptamana plina de bucurii ! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s