Dacă nu știați , aflați acum (24)

Imagini pentru curiozitati1. Aproape 70% din producția mondială de ulei de măsline este contrafăcută. Cel mai simplu test :uleiul de măsline este inflamabil și ar trebui sa fie capabil să întrețină arderea unei lămpi. Dacă n-o face, înseamnă că este contrafăcut și nu trebuie consumat.

2. McDonald’s vinde 75 de hamburgeri în fiecare secundă din fiecare zi. Un hamburger de la fast food poate conține carne chiar și de la 100 de vaci diferite.

3. Ardeii copți se decojesc mai ușor dacă sunt ținuți într-o pungă de plastic timp de 10 minute.

4. Petele de sos de roșii dispar de pe veselă și castroane dacă acestea stau câteva ore la soare.

5. Piureul este mai pufos și mai alb atunci când folosim laptele fierbinte.

6. Merele plutesc în apă deoarece un sfert din volumul lor este plin cu aer.

7. Covrigii au fost oferiţi iniţial drept mită. Un călugăr italian a găsit o metodă ingenioasă de a-şi face elevii să înveţe Sfânta Scriptură: le oferea covrigi. Un lucru și mai interesant este că împletitura covrigului reprezintă mâinile copiilor în rugăciune.

8. Spanacul este asociat de regulă  cu forţa şi conţinutul de fier. Adevărul este ca fierul nu este punctul forte al spanacului, mai degrabă vitamina A şi K, precum şi manganul. Consumul de spanac este benefic ochilor, oaselor, dar şi digestiei. Protejează mucoasa stomacală, previne constipaţia, curăță colonul şi contribuie la înfrumuseţarea tenului.

Imagine similară9. Vrei să scapi de mirosul de ceapă ? După ce am consumat ceapă, este bine să  consumăm pătrunjel. Cafeaua sau menta ameliorează respirația urât mirositoare.

10. Un truc bun pentru a nu lăcrima atunci când tai ceapa este să o ții în frigider timp de mai multe ore înainte de a o curăța sau să o bagi în congelator timp de circa 15 minute.

Sunt lucruri interesante pe care le-am găsit pe internet și mărturisesc că nu le-am știut. Pentru că m-au impresionat mult , am zis să vi le împărtășesc și vouă , frumoșii mei prieteni  .

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

17 gânduri despre &8222;Dacă nu știați , aflați acum (24)&8221;

  1. Buna prietene ! 🙂
    Aproape ca le stiam pe toate dar asta NU ma impiedica sa dau REPUBLICARE pe My Blog
    http://amintiriamintiri.wordpress.com/
    spre a fi CITETE si bagate la cap 🙂 si de persoanele virtuale care trec pe acolo ! 🙂
    Apropo:
    – TU de ce nu treci pe acel blog ??? 🙂 🙂 🙂
    Te astept cu stima si respect mai ales ca ACOLO dau REPUBLICARE doar la articole deosebit de frumoase si instructive, alese dintre cele mai BUNE 🙂
    din cercul meu de PRIETENE si PRIETENI virtuale ( i) ……………………………………..
    ” O zi de JOI frumoasa, si multa iubire ” 🙂

    Aliosa 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Multumesc mult pentru trecere, republicare , dar mai ales pentru ca existi , draga Aliosa ! Promit ca am sa trec si pe la postarile republicate de tine …. O zi cu multa caldura pe-afara si prin sufletul tau MARE ! 🙂

      Apreciază

  2. Fiind mare amator de pireu, am încercat tot felul de trucuri pentru a-l face cât mai pufos: cu ou crud încorporat, unt, margarină și lapte la temperatura camerei. Numai fierbinte nu am pus! Mulțumiri pentru sfaturi, alături de cele mai alese urări, dragă prietene! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s