Omul şi creionul

Imagini pentru Omul şi creionul

Copilul îşi privea bunicul scriind o scrisoare . La un moment dat , întrebă :
-Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouă ? Sau poate e o poveste despre mine ?
Bunicul se opri din scris , zâmbi şi-i răspunse nepotului :
– E adevărat , scriu o poveste despre tine . Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu . Mi-ar plăcea să fii ca el , când vei fi mare.
Copilul privi creionul intrigat , fiindcă nu văzuse nimic special în el .
– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viaţa mea !
– Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile . Există cinci calităţi la creion , pe care , dacă reuşim să le menţinem , vom fi totdeauna un om care trăieşte în bună pace cu lumea .

Prima calitate : poţi să faci lucruri mari , însă să nu uiţi niciodată că există o mână  care ne conduce paşii . Pe această mână o numim Dumnezeu şi El ne conduce totdeauna conform dorinţei Lui .
A doua calitate : din când în când trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea . Asta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion , dar până la urmă va fi ascuţit . Deci , să ştii să suporţi unele dureri , pentru că ele te vor face mai bun .
A treia calitate : creionul ne dă voie să folosim guma pentru a şterge ce era greşit . Trebuie să înţelegi că a corecta un lucru nu înseamnă ceva rău , ceea ce este important este să ne menţinem pe drumul cel drept .
A patra calitate : la creion nu este important lemnul sau forma exterioară  , ci mina de grafit din interior . Tot aşa , îngrijeşte-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău .
Şi ,  în sfîrşit , a cincea calitate : lasă totdeauna o urmă . Tot aşa , să ştii că tot ce faci în viaţă ta lasă urme , astfel că trebuie să încerci să fii conştient de fiecare faptă a ta .

Paulo Coelho

Apropo de urmele pe care le lași în urma ta : nu-ți  „mâzgăli” viața cu fapte rele , „creioneazăți-o” în așa fel încât urmele pe care le lași să fie păstrate cu drag de cei care ți-au fost prin preajmă.

Să fiți buni și înțelepți !!!  

M. Cooper

Anunțuri

21 de gânduri despre &8222;Omul şi creionul&8221;

 1. Cooper, e o pildă foarte bună!… Ca un aspect minor, aș comenta că exteriorul ar fi bine să fie totuși dintr-un lemn bun, ce poate fi ascuțit ușor, fără să strice ascuțitoarea, și nici nu se rupe în două, rezistând cât îi este menit să trăiască.
  Nu numai povestea mi-a plăcut, ci și desenul! Mulțumesc mult.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mereu mi-au plăcut poveștile cu tâlc, iar analogia de mai sus e plină de învățăminte prețioase, atât pentru copii, cât și pentru oamenii mari! Îți sunt recunoscător, ca de fiecare dată, iar ca mulțumire nu pot să-ți ofer decât gândurile și urările mele cele mai bune, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Omul este creionul 🙂 ..nu-ți „mâzgăli” viața cu fapte rele , „creioneazăți-o” în așa fel încât urmele pe care le lași să fie păstrate cu drag de cei care ți-au fost prin preajmă.***** Subscriu! Amintirile sunt cele care nu mor. „Între omul rău şi vremea rea, prefer vremea rea, pentru că ştiu că mâine va fi vreme bună.” Poate. La noi vremea e rea 😦 O zi inspirata de frumos si bine. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s