COŞUL CU STRUGURI

O femeie săracă, trecea odată pe lângă o vie plină de struguri.

– Cât mi-aş dori, zise femeia, să am un ciorchine din aceştia!

În acea clipă, stăpânul viei trecea pe acolo. După ce o salută, îi spune:

– Doamnă, ai dori cumva un ciorchine?

Şi la răspunsul ei afirmativ, s-a afundat în vie ca să taie ciorchini. Şi femeia aşteptă cinci minute, zece; un sfert de ceas a trecut, fără ca stăpânul viei să se întoarcă. În cele din urmă, i-a fost greu să mai aştepte, gândindu-se că acela o uitase şi, a dat să plece.

Dar, iată, că în aceeaşi clipă, încărcat cu un paner plin cu struguri aleşi, i-a ieşit înainte stăpânul şi i-a spus zâmbind:

– Iartă-mă că am întârziat!

Dar am vrut să îţi aleg nişte struguri buni.

De multe ori, în rugăciunea noastră, cerem ceva de la Dumnezeu. Dar neprimind răspuns imediat, credem că Dumnezeu ne-a uitat. Însă după puţin timp, răspunsul vine, plin de îmbelşugare şi binecuvântare, cum nici nu ne-am fi putut închipui. Şi ne cuprinde atunci o ruşine pentru împuţinarea credinţei noastre!

Dumnezeu întârzie, fiindcă vrea să ne umple coşul cu bunătăţile Sale, înainte de a-l oferi sufletului nostru, care a cerut doar un ciorchine.

Sursa: cuvantul-liber.ro

O minunată poveste despre răbdare , speranță, dar mai ales despre încredere. 

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

19 gânduri despre &8222;COŞUL CU STRUGURI&8221;

 1. Minunată pildă! Așa este, suntem prea nărăbdători și nu așteptăm răspunsul lui Dumnezeu. Pentru că acesta nu vine când vrem noi, „bătând din picior”, ci vine ATUNCI CÂND TREBUIE! Și numai Dumnezeu știe cel mai bine cele ce avem noi nevoie și mai ales CÂND!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Exceptionala povestirea ! Insa , parerea mea sincera este ca , , Dumnezeu intarzie de cele mai multe ori ….nepermis de mult asa incat , ne plictisim sa-l asteptam sa vina la noi , avand cosul plin de bunatati desii…noi nu I-am cerut decat : ” UN STRUGURE ” ! Cand spun ” la noi ” , ma refer la majoritatea oamenilor acestui Pamant , satui de nedreptati , satui de boli , satui de razboaie ….satui de moartea ce poate venii oricand in locul stapanului viei , pe care-l asteptam sa ne-aduca , macar acel strugure atat de dorit . Un week-end cat mai linistit iti doresc mcooper81 iar daca ai printre cunostiintele dumitale pe cineva numit Constantin sau Elena , si alte nume derivate…permite-mi sa le urez si eu in contul zilei de maine : MULTA SANATATE ca , asta-i mai buna decat orice altceva 😉 ! Mult respect din partea mea mcooper 81 !

  Apreciat de 1 persoană

  • Foarte buna ideea ta cu pescuitul ….ar trebui sa ma apuc din nou…poate , poate. Ultima oara cand am fost la prins pesti nu am stat prea bine cu rabdarea…n-au tras zile la rand tovarasii pesti , si m-am lasat o vreme…Multumesc de trecere , draga Petru si idee….sa-ti fie ziua frumoasa precum sufletul tau bun , iar w/e asa cum ti-l doresti ! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s