Corpul uman, mașinăria perfectă. 7 lucruri pe care nu le știai despre organismul tău

Imagini pentru corpul umanCorpul uman este o mașinărie impresionantă, dotată cu o tehnologie greu de imaginat, care lucrează după anumite principii străine încă omului. Atunci când corpul funcționează, diferite procese majore se petrec, dar pentru că sunt atât de bine puse la punct ne este imposibil să se simțim sau detectăm. Pentru a înțelege mai bine funcționarea mașinii perfecte, vă prezentăm câteva lucruri fascinante despre corpul uman.

 

1.Consumul energetic al creierul este același ca al unui bec de 10 wați

Într-o zi de activitate, creierul uman consuma aproximativ 200 de kilocalorii, ceea ce este echivalentul a 10 wați. Aceasta cantitate de energie este infimă în comparație cu procesele atât de complexe pe care le realiză creierul uman. De aici realizăm tehnologia avansată din toate punctele de vedere pe care o deține creierul uman.

2. La fiecare 7 ani corpul se reînnoieşte

Milioane de celule mor în fiecare clipă în organismul omului. Întreg procesul de înlocuire al celulelor moarte durează în medie circa 7 ani, ceea ce înseamnă că niciodată omul nu este ceea ce a fost. Tot timpul este un om nou, unul schimbat.

3. Viteza impulsurilor nervoase este una extrem de mare

Se preconizează că impulsurile nervoase circula cu peste 350 de kilometri pe oră. O viteză impresionantă dacă ținem cont că este vorba despre corpul uman. Până la urma aceasta este viteza cu care rulează și o mașină de Formula 1. Impresionant, nu?

4. Există mai multe celule în corpul tău decât stele în galaxia noastră

Cercetătorii au descoperit că există peste 75 de trilioane de celule în corpul uman. Bineînțeles că nu sunt atât de multe stele în Calea Lactee și nu avem cum să ne întrebăm cine a putut să realizeze o astfel de operă de artă?

5. Vasele de sânge însumează peste 160.000 de kilometri

Dacă ar fi să adunăm lungimea tuturor vaselor de sânge din organism am ajunge la impresionanta lungime de 160.000 de kilometri. Dacă este puțin sau mult stabilește fiecare.

6. Celulele din corpul tău sunt conduse de gândurile tale

Lao Tzu, un filosof chinez spunea: „Uită-te la gândurile tale cum ele devin cuvinte, uită-te la cuvintele tale cum devin acțiuni.” Specialiștii au determinat că fiecare celulă din corpul uman reacționează atunci când un gând este emis. Din această cauză se spune că suntem ceea ce gândim.

7. Suntem făcuți din praf de stele

Cu toate că pare greu de crezut, tot ceea ce se regăsește în acest univers este alcătuit din praful de stele. Această teorie se aplică și omului, care își are locul definit în imensitatea spațiului. Atunci când privești noaptea o stea pe cer, să-ți aduci aminte că eşti făcut din materialele din care este făcută și ea.

Sursa :efemeride.ro

sufletul uns cu binen

Merită să reflectăm asupra faptului că la fiecare şapte ani, toate celulele din corp se schimbă, se reînnoiesc. Asta înseamnă că dacă trăim şaptezeci de ani cât este  durata medie de viaţă, corpul nostru moare de zece ori, iar în fiecare al şaptelea an al vieţii noastre, totul se schimbă , renaște . Zi de zi suntem foarte preocupați de îngrijirea corpului nostru ceea ce este foarte bine : hrană, curățenie,mișcare,odihna,etc. Din păcate , în plină viteză ,uităm de multe ori să facem același lucru cu îngrijirea sufletului nostru . Este, așadar, esențial să ne preocupăm în aceeași măsură atât de corp cât și de suflet ,asta pentru că „esenţialul în viaţă este curăţenia sufletească şi trupească.” (Valeriu Gafencu)

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Corpul uman, mașinăria perfectă. 7 lucruri pe care nu le știai despre organismul tău&8221;

 1. O fi unul din motivele pentru care tânjim după stele, faptul că ne e dor de o materie primă care se găsește atât de departe și strălucește atât de frumos. 😉 Zile însorite, dar nu prea calde, că nici așa nu-i bine, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Tanjim mereu la ce este departe de noi….mare dreptate ai cu vremea, din pacate, ba-i prea cald , ba ploua, da’ aici nu noi suntem cei care decidem….noi ne putem in schimb bucura ca ploaia face bine la natura,etc iar stralucirea soarelui ne face mai optimisti si mai energizati…multumesc pentru urari, draga Petru ! O zi minunata si pentru tine ! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 2. Mersi pentru postare prietene ! 🙂
  Valeriu Gafencu a avut mare dreptate când, in cele VREMURI a spus :
  ^ esențialul în viață este curățenia sufletească și trupească ^ 🙂
  dar , de atunci și până acum , CONDUCĂTORII României s-au ÎNRĂIT atât de mult încât ,
  vrând să-și curețe SUFLETUL ,
  ROMÂNII mai tate și l-au UMPLUT de URĂ și RĂZBUNARE 😦
  iar ceea ce se vorbește acum în mass-media scrisă si vorbită
  ( eu ȘTIAM incă din seara zilei de 22 nov.2009 ) 🙂
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2009/11/22/
  despre CÂȘTIGAREA de către Traian Băsescu al celui de-al doilea său mandat de președinte,
  este cel mai elocvent exemplu………
  Zi faină să ai prietene ! 🙂
  Aliosa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. In unele traduceri ale Bibliei sta scris : ” Dumnezeu a luat din LUTUL { tarana } Pamantului si-a facut UN OM ” { ADAM= lut rosu } iar in altele scrie ” Dumnezeu a luat din PULBEREA PAMANTULUI ” . Avand in vedere textul de la geneza 2 , Pamantul era pustiu si gol adica…o stea in sensul strict stiintific deci , onorate mcooper , chiar nu se-nseala cel ce-a descris atat de tehnic MASINARIA UMANA . Cu chestia aia de la punctul 2…cu aia am eu o problema ! Dupa peste saizeci de ani d e viata …observ cu nemultumire faptul ca , nu mi s e reinnoieste corpul absolut d e loc ba , parca regreseaza ….cel putin anumite organe PRINCIPALE ale sale 😡 😡 😡 pe care am si uitat ca le mai am inca 😉 iar altele { inima bunaoara } , parca-s mai slabite si mai obosite pe zi ce trece . Sa fim buni si intelepti si sa folosim cu mare grije aceasta ” masinarie ” , geniu al inteligentei cuiva , ce ne-a fost oferita GRATIS caci , chiar nu-i vesnica . O saptamana cat mai linistita iti doresc !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s