Unde locuiește inima ?

inima-ruptaUn preot povestește cum ,într-o zi ,un copil l-a întrebat: „Inima stă totdeauna în același loc, sau din când în când pleacă în alte locuri?”

Răspunsul  a venit imediat: „Nu, inima rămâne totdeauna în același loc, în stânga pieptului”.

După aceea se gândi preotul şi zise : „… apoi, într-o zi vei crește, și atunci vei înțelege că inima trăiește în mii de locuri diferite, fără a locui cu adevărat în nici un loc.

Ți se urcă în gât, atunci când ești emoționat, sau cade în stomac atunci când ești rănit sau îți este frică. Există momente în care accelerează bătăile ei, și pare că vrea să-ți iasă din piept. Alte dăți, în schimb, face schimb cu creierul.

Crescând, vei învăța să-ți iei inima în mâini și să o pui în alte mâini. De cele mai multe ori va reveni la tine puțin rănită. Dar nu te preocupa. Va fi la fel de frumoasă. Sau, poate, va fi și mai frumoasă. Acest lucru, însă, îl vei înțelege după multă vreme.

Vor exista zile în care vei credea că nu mai ai deloc inimă. Că ai pierdut-o. Și vei fi preocupat să o cauți într-o amintire, într-un parfum, în privirea unui trecător, în buzunarele rupte ale unui palton mâncat de molii.

inima i bazaApoi, va sosi o altă zi, o zi importantă, puțin specială; în acea zi vei înțelege că nu toți au o inimă.

Morala: Avem , un „motoraș” în trupul nostru care, dacă se îmbolnăvește, toate celelalte se îmbolnăvesc: acesta este inima noastră.

Să o alimentăm totdeauna cu iubire și credință, și tot restul trupului nostru va obține mari beneficii. 

Sursa: cuvantul-liber.ro

Așadar , grijă mare , prieteni dragi, cu ce ne hrănim inima ! Cu siguranță , frumusețea , bunătatea, mărinimia noastră, ne pot asigura o inimă sănătoasă.  Nu degeaba se spune că dacă nu ai nici un pic de inima, ai cea mai mare problema cardiologica.

Ș-apoi ” dacă păstrezi în inimă un crâng înverzit, pasărea cântătoare va veni negreșit.”(proverb chinezesc)

Să fiți buni și înțelepți !!!  

M. Cooper

Anunțuri

12 gânduri despre &8222;Unde locuiește inima ?&8221;

  1. Inima…e inima adica , doar un muschi , doar un organ din multitudinea d e organe ce formeaza acest tot unitar care este , organismul omenesc . Sa n-o confundam cu sentimentele , cu trairile de zi cu zi . Inima la propriu , se poate situa si-n partea dreapta a corpului omenesc { atentie la alte vietuitoare nu exista asa ceva } in cazul unui situs inversus . Adevarul , si-n cazul cordului , si-n cazul sentimentelor este insa la ” morala ” caci , daca cordul , sentimentele sufera de ceva … toate celelate organe se ” imbolnavesc ” la randul lor , fapt dovedit stiintific . Pilda dumitale { sau mai curand a alora de la cuvantul -liber. ro } mi-aduce aminte de-o povestire pe care mi-a citit-o mama in urma cu vreo…saizeci si ceva de ani 😡 , povestire care s e numea , ” Inima d e piatra ” iar pentru asta onorate ” prieten d e vreme rea ” , iti multumesc din…inima 😉 ! Iti urez si dumitale si celor ce-ti bantuie blogul sa aveti o saptamana viitoare cat mai linistita . Respect !

    Apreciat de 1 persoană

  2. tu cu intelepciunile tale!! minunate ce ne mai dau o lectie de viata ” au , au inima me…”!!
    multumesc de povestioara , mi-a trecut inima prin toate locurile astea dar, mie „barza” imi pune zambete in inima in fiecare zi si asa-mi pansez ranile facute de „raii” vietii😋😘

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s