Secretele oamenilor din Hunza: trăiesc în medie 120 de ani, dau naştere până la 65 de ani şi nu ştiu ce este cancerul

Secretele oamenilor din Hunza: trăiesc în medie 120 de ani, dau naştere până la 65 de ani şi nu ştiu ce este cancerul

Oamenii din Hunza au fost recunoscuţi pe plan mondial pentru longevitatea unică şi starea de sănătate incomparabilă. Dieta, obiceiurile zilnice şi calitatea alimentelor ar fi factorii determinanţi.

În nordul Pakistanului, pe valea râului Hunza, la 2400 de metri altitudine, există o comunitate cunoscută pentru longevitatea unică. La prima vedere, oamenii sunt zâmbitori, bine făcuţi şi foarte puternici, scrie homeremediesgarden.com. Locuitorii de aici trăiesc în medie 100 de ani, ceea ce i-a determinat pe antropologi să studieze obiceiurile, ritualurile şi stilul lor de viaţă.

Cordialitatea şi respectul sunt valori extrem de importante, care îi ţin departe de conflicte şi de furie. Pe de ală parte, ei adoptă o dietă aproape vegetariană care îi menţine sănătoşi şi puternici. Exerciţiile fizice sunt fundamentale pentru ei şi arareori se îmbolnăvesc. Nu ştiu ce sunt tumorile sau alte infecţii care pentru noi sunt un lucru obişnuit.

Care este secretul poporului Hunza?

Secretul poporului Hunza este stilul lor de viaţă sănătos. Dieta lor, un factor primar care întreţine starea lor de sănătate, este bogată în fructe şi carbohidraţi, cu un aport aproape nul de proteine. În timpul verii, ei mănâncă foarte multe legume şi fructe crude. În timpul iernii se hrănesc cu caise uscate, brânzeturi de ovine şi cereale (care pot germina), cum ar fi mei, orz şi grâu. Consumul de carne este limitat la o dată sau de două ori pe an, iar atunci mănâncă miel sau pui.

Caisele şi uleiul din sâmburi lor ţin cancerul la distanţă

Prin tradiţie, oamenii din Hunza fac posturi obligatorii în care se hrănesc numai cu sucuri de caise. Aceasta se întâmplă chiar înainte ca fructul să se maturizeze, ca un ritual de aşteptare. Aceste perioade de consum scăzut de alimente ar fi ajutat, de asemenea, la consolidarea sistemului imunitar, consideră experţii. La rândul său, consumul crescut de caisei-ar proteja de cancer. Sâmburii, utilizaţi pentru fabricarea uleiului, conţin vitamina B17, o substanţă anticancer puternică, care este indicat să fie administrată în doze mici.

Pe de altă parte, oamenii din Hunza nu stau niciodată. Merg zilnic între 15 şi 20 de kilometri, culegând fructe şi diferite ierburi sau doar pentru a se plimba. Chiar şi persoanele în vârstă participă la aceste excursii, fără nicio durere sau disconfort.

Baie cu apă rece

Cel de-al treilea factor pe care mulţi experţi îl consideră benefic este obişnuinţa de a face baie cu apă rece ca gheaţa. Persoanele de la Hunza fac o baie în râu, deşi apa are o temperatură de aproape 0°C.

Pentru a finaliza stilul de viaţă aproape exemplar, Hunza are şi rată crescută de alfabetizare, în comparaţie cu alte popoare din Pakistan. Aceşti oameni sărbătoresc înţelepciunea, curtoazia şi toleranţa.

Unii turişti afirmă că nu veţi vedea niciodată un locuitor al acestei zone cu o faţă tristă, neprietenoasă sau certându-se cu cineva. Dimpotrivă: ei celebrează respectul într-un mod plăcut şi toţi locuitorii se apără în mod egal.

În ciuda religiei musulmane, oamenii din Hunza nu-şi forţează femeile să-şi acopere feţele. Ei păstrează o independenţă similară oricărui alt popor şi un statut preponderent asemănător, deoarece aceştia sunt responsabili de conservarea, depozitarea şi gestionarea resurselor alimentare ale întregului trib.

Sursa: adevarul.ro

obiceiurileMerită să luăm aminte de aceste obiceiuri sănătoase de viață, pe care le au acești oameni, care trăiesc cu ADEVĂRAT la ÎNĂLȚIME (și la propriu și la figurat). Cu așa stil de viață , sărbătorind mereu înţelepciunea, curtoazia şi toleranța chiar merită să TRĂIEȘTI ani  mulți și fericiți.  

De ce n-am putea să o facem și noi , totul pentru a fi mai buni , mai fericiți și mult mai sănătoși. Toate astea pentru că suntem ceea ce facem în mod repetat. 

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

17 gânduri despre &8222;Secretele oamenilor din Hunza: trăiesc în medie 120 de ani, dau naştere până la 65 de ani şi nu ştiu ce este cancerul&8221;

 1. Interesantă postare ! 🙂
  Și eu aș vrea să trăiesc măcar 100 de ani 🙂
  să JOC ca-n TINEREȚE ^ Sârba criminală ^

  să cheltui bani după bani,
  de drag,nu de fală !!! 🙂 🙂 🙂
  Un sfârșit de săptămână pe placul tău prietene ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Multumesc mult pentru articol! Sotul meu este din Hunza! Intr-adevar, acolo este Raiul pe pamant. Apa are calitati deosebite iar aerul puternic ozonat face ca viata locuitorilor sa fie de buna calitate. Fetele sunt incurajate deopotriva cu baietii sa urmeze scoala. Religia lor este Ismaili, o ramura mai „relaxata” a musulmanilor.
  Legenda spune ca soldatii lui Alexandru cel Mare, puternic impresionati de frumusetea Vaii au ales sa isi intemeieze familii aici si nu s-au mai intors in Macedonia. Astfel se face ca locuitorii au radacini macedoniene, iar ambasadorul Macedoniei in Pakistan face des vizite oficiale pentru a pastra legatura cu localnicii. Limba vorbita este Brushanski. De altfel, in toate scolile din Hunza se preda intensiv limba engleza.
  O zi frumoasa! 🙂

  Apreciat de 3 persoane

 3. În Hunza ar trebui să-i trimitem pe politicienii noștri pentru schimb de experiență în ceea ce privește modul de viață. Să stea acolo un trimestru, să meargă zilnic pe jos, să culeagă și să se hrănească cu fructe, să învețe a se comporta și apoi să vină să ne îndrume și pe noi. 😉 O zi faină, orice-ar fi, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

  • Esti un om tare bun, draga Petru…ganduri bune pentru politicienii nostri „dragfi” ! 🙂 Din pacate or fost ei in multe locuri din lumea asta , dar au fost fara rost , au invatat ce nu trebuie , iar pe cele bune le-au lasat tot acolo ! Sa-ti mearga bine , oriunde te-ai afla si o zi racoroasa ! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s