Măgarul , meteorologia și guvernul…

Am aflat pe rețelele de socializare  o poveste  plină de haz , pe care , în cazul în care nu ați făcut cunoștință cu ea merită tot „efortul” .

Imagine similară„Demult, tare demult, exista un rege căruia îi plăcea să pescuiască. Într-o zi frumoasă de vară, a chemat meteorologul curții și l-a întrebat cum va fi vremea mâine, pentru că vrea să meargă la pescuit. Meteorologul l-a asigurat că mâine va fi o vreme excepțională, numai bună de pescuit.

A doua zi, regele și-a luat regina și au plecat la pescuit. Pe drum, s-au întâlnit cu un țăran care trăgea după el un măgar. Țăranul l-a văzut pe rege cu undițele și i-a spus cu blândețe:

– Majestate, mai bine faceți cale întoarsă. O să plouă torențial în câteva minute. O să fie furtună mare! Regele a fost politicos, își iubea supușii și i-a spus țăranului:

– Am cel mai bun meteorolog din tot regatul, e cel mai experimentat dintre toți. În plus, îl plătesc și foarte bine. El mi-a spus că azi nu va ploua deloc. Am încredere în el. Nu te supăra!

În câteva minute, a început o ploaie torențială care s-a transformat, mai târziu, într-o furtună puternică. Regele, regina și suita lor au ajuns uzi leoarcă la palat. Regele a decis că meteorologul trebuie concediat și l-a chemat la palat pe țăranul cu care vorbise pe drum.

Țăranul a venit și a primit cea mai bună ofertă din viața lui. Prestigiul de a fi meteorologul regelui și să primească un salariu consistent. Din păcate, țăranul umil și sincer a decis să nu accepte oferta regelui.

– Majestate, eu nu știu nimic despre meteorologie. Eu știu despre vreme de la măgarul meu. Dacă urechile măgarului sunt pleoștite dimineața înseamnă că va ploua în ziua aceea. Așa că, regele a angajat măgarul!

Și de aici a început istoria de a angaja măgari în guvern, pentru a ocupa locurile de muncă cu cea mai mare importanță și influență.”

Este o simplă glumă la care , din prima , se râde îndelung . Mare noroc pe capul nostru că  cele expuse s-au întâmplat în vremuri tare demult… sau poate istoria se repetă ? Răspunsul și-l poate da fiecare cetățean pentru țara în care își duce traiul . 

Să fiți buni și înțelepți !!!

M. Cooper

Anunțuri

11 gânduri despre &8222;Măgarul , meteorologia și guvernul…&8221;

 1. Povestea cu ^ măgarul,meteorologia și guvernul ^
  este din păcate foarte actuală ,
  iar ca să nu stric catrenul,
  i-aș trimite pe actualii guvernanți la oală !!! 🙂 🙂 🙂

  O săptămână frumoasă și răcoroasă ! 🙂
  Alioșa ! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Multumesc mult , draga Aliosa…completarea ta este minunata si venita la „țanc”…Doamne ocroteste-i pe romani !

   O zi minunata sa ai cu racoare pe-afara si multa caldura prin sufletul tau mare ! 🙂

   Apreciază

   • Acum la mine e RĂCOARE,
    aproape că stă să PLOUĂ ,
    din S-V vine câte-o boare,
    de VÂNT cu o mireasmă nouă ! 🙂
    Te-am așteptat la sfârșit de săptămână,
    să-ți spui părerea despre ale mele postări,
    dar se pare că , nefiind în ^ mână ^
    și având alte preocupări,
    ți-ai spus în gând c-o să treci altădată ! 😦
    O zi de MARȚI fără ^ cele trei ceasuri rele ^ ! 🙂
    Alioșa.

    Apreciat de 1 persoană

   • Mai citit bine , draga Aliosa…chiar ca am fost prins in tot felul de lucruri …da’ voi trece negresit pe la tine zilele astea ….multumesc de frumoasele tale urari … sa-ti mearga bine in tot ceea ce faci ! 🙂

    Apreciază

 2. Pe de altă parte, am impresia că măgari suntem noi, cei care-i alegem pe incompetenții de la conducere. S-ar deduce din faptul că suntem răbdători (dar și încăpățânați uneori) și putem ghici vremea după reumatismul dobândit. 😉
  O săptămână revigorantă îți urez, dragă prietene! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s