Despre

Sunt atâția ș-atâția prieteni de vreme bună în jurul tău ,dar când pornește furtuna(când îți merge mai prost vreau să spun) , vezi te rog câți mai rămân alături de tine…

Eu îmi propun să fiu (și) un prieten de vreme rea pentru tine. Am o anumită vârstă , am trecut prin multe-n viață , muncesc (încă) pe o poziție , dragă mie(management), am citit și citesc mereu tot ce-mi place ,am lucrat și lucrez(încă) cu mulți oameni ; toate astea, și nu numai, sper să mă ajute să contribui și eu la o îmbunătățire a atitudinii tale vizavi de viața de zi cu zi, convins fiind că nivelul de atitudine al fiecăruia dintre noi determina ALTITUDINEA….

Dacă îți plac ideile mele citește -le, dacă nu ignoră-le, dar trimite-le celor apropiați …eu oricum le voi scrie pentru a mă  ajuta și pe mine.

M-aș bucura dacă voi reuși să fiu pentru tine cel care-ți dă un pic de lumină în plus în viața ta de zi cu zi , asta pentru că „O lumânare nu pierde nimic , dacă aprinde  altă lumânare  „…

În esență scopurile mele , vizavi de cei care pătrund cele scrise de mine , sunt două la număr :

1.  Să termin înainte ca tu să termini de a fi atent , mai direct , înainte    ca să te  plictisesc

2.  Să spun ceva care să-ți schimbe viața în mai bine … măcar un „țîr” , care pentru mine ar conta enorm

 

70 de gânduri despre &8222;Despre&8221;

  1. Care este Biserica adevărată?

    https://moldovacrestina.md/care-este-biserica-infiintata-de-iisus-christos/

    Întrebare:

    Când a fost înfiinţată prima Biserică Creştină şi de către cine? A intrat Isus în vreo Biserică? Dacă da, în care? S-a rugat Isus în vreo Biserică? Dacă da, spuneţi vă rog numele şi locul Bisericii respective. S-a închinat Isus în vreo Biserică înaintea sfinţilor zugrăviţi pe pereţi şi pictaţi pe icoanele de lemn? Dacă da, vă rog să daţi detalii pentru că nu putem crede fără detalii şi fără să cercetăm. Trebuie să ştim cui ne închinăm.

    Pentru că aici sunt mai multe întrebări, va trebui să le iau pe rând, una câte una, dar nu înainte să dau răspuns la întrebarea principală.
    Ce este Biserica?

    Din felul cum a fost adresată întrebarea, este evident că pentru autorul ei biserica este clădirea unde se adună creştinii, adică casa de rugăciune. Aceasta nu este Biserica, ci clădirea unde Biserica se adună pentru închinare. Cuvântul „Biserică” folosit în traducerea românească a Bibliei este grecescul „ekklesia” care era folosit pe larg în lumea greacă până la scrierea Noului Testament şi semnifica iniţial adunarea cetăţenilor chemaţi afară din casele lor într-un loc public pentru rezolvarea anumitor chestiuni publice. Chiar uneori era folosit acest cuvânt şi pentru a semnifica orice adunare a oamenilor adunaţi cu sau fără un scop anumit. În Noul Testament acest cuvânt ekklesia, adică Biserica, are acelaşi sens de adunare şi anume, adunarea celor răscumpăraţi prin sângele Domnului Isus Hristos pentru moştenirea vieţii veşnice. De altfel, o frază folosită în Biblie este „biserica din casa cutare” prin care se face o clară delimitare între adunarea celor credincioşi şi clădire. Iată un exemplu:

    Bisericile din Asia vă trimit sănătate. Acuila şi Priscila, împreună cu biserica din casa lor, vă trimit multă sănătate în Domnul. (1 Corinteni 16:19)

    Clădirile nu pot trimite sau primi salutări. La citirea cu atenţie a Noului Testament veţi vedea cu uşurinţă că totdeauna se face o clară delimitare între Biserică care este adunarea creştinilor şi locul unde se aduna Biserica, adică această adunare sfântă.

    Acum, să răspund la întrebările ce mi le-aţi adresat…
    Când a înfiinţat prima Biserică Creştină şi de către cine?

    Potrivit Cuvântului lui Dumnezeu există doar o singură Biserică Creştină care este alcătuită din cei răscumpăraţi prin sângele Domnului Isus Hristos. Această Biserică a luat naştere când s-a pogorât Duhul Sfânt în Ziua Cincizecimii, la 10 zile după înălţarea Domnului Isus Hristos. Evenimentul este relatat în capitolul 2 al cărţii Faptele Apostolilor.
    A întrat Isus în vreo Biserică?

    Dacă numiţi Biserică clădirea, atunci nu, Isus nu a intrat când a fost pe pământ, pentru că atunci încă nu era înfiinţată Biserica şi cu atât mai mult nu avea încă clădiri. Domnul Isus a întrat în sinagogile evreieşti. Acum însă, Domnul Isus este prezent în orice clădire unde se adună creştini adevăraţi care au fost născuţi din nou prin credinţă în El, aşa cum a promis:

    Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor. (Matei 18:20)

    S-a închinat Isus în vreo Biserică înaintea sfinţilor zugrăviţi pe pereţi şi pictaţi pe icoanele de lemn?

    Nu! Categoric nu! Domnul Isus este Cel căruia I se închină şi trebuie să I se închine toţi sfinţii din toate vremurile. El este viu şi cere ca adevăraţii închinători să se închine Lui şi Tatălui în duh şi adevăr.

    Ce spune Biblia despre cauza bolilor?
    https://moldovacrestina.md/biblia-despre-cauza-bolilor/

    Apreciază

  2. Buna dimineata!
    Spre rusinea mea, abia acum am reusit sa citesc rezumatul cu privire la aceast blog. Suna interesant si intr-adevar, atitudinea determina altitudinea. Mi-a atras atentia acest cliseu. O sa intru mai pe indelete sa te citesc, deoarece m-ai facut curioasa. Mi-am permis sa vorbesc cu „tu” deoarece consider ca si eu am ajuns la o anumita varsta si stiu ca respectul vine din cu totul alte lucruri, nu neaparat dintr-o formula de politete.
    Zi frumoasa!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Buna ziua si bine v-am regasit !
    Toti se emotioneaza la suferinta unui prieten, dar numai un suflet cu adevarat bun, se poate bucura de succesele unui prieten. Iti multumesc ca-mi esti alaturi!

    Hello, well I found!
    Everyone touches the suffering of a friend, but a very good soul, enjoy the successes of a friend. Thanks to you with me!

    Apreciat de 1 persoană

    • Ma bucur pentru bucuria care ti-am produs-o…sper Tatiana sa nu te dezamagesc de acum incolo….sa ai o zi plina de spor si bucurii, iar 2016 sa constituie pentru tine cel mai bun an de pana acum…LA MULTI ANI !

      Apreciază

  4. adica… tarul…(t are o virgula dedesupt pe care tastatur amea nu stie sa o puna) conteza pentru tine ? eu cred ca mai mult conteaza pentru mine cel schimbat…
    am citit cateva din postarile tale… si-mi plac f mult… faci o treba frumoasa aici… tot respectul… felicitari…

    Apreciat de 1 persoană

  5. 🙂 Miroase a bucurie așezată, a împăcare, a frumusețe… 🙂 Toate-n mine au zâmbit la ,,întîlnirea,, cu sufletul tău… eu, mulțumesc!

    Apreciază

  6. am uitat(omis!) sa te-ntreb: mcCooper e un pseudonim?… caci cunosc un Doctor Cooper(alergolog) la Houston-NASA area, unde-am locuit 5 ani… vreo legatura pe axa România-Texas?!… 🙂

    Apreciază

      • întrebarea mea a fost retorica, evident… 😉 no problemo, MC aka „Master of Ceremony”… 🙂 à propos, de ce „cooper” si nu „dogaru” în româneste?!… 🙂 nu-s genu’ sa insist sau sa iscodesc, iar curiozitatea mea se „rezuma” de ani la câteva domenii: literatura, lingvistica, psihologie, aviatie si spatiu(NASA & Toulouse-Airbus City „obligent”!), plus calatorii… 🙂 ah, Dr Cooper nu profeseaza la NASA, ci în Clear Lake-NASA area(subdivison)… sanatate, tone de inspiratie si-un sfârsit de saptamâna senin, afar’ si-n suflet… 🙂 numa’ bine! Mélanie

        Apreciază

      • multumesc, la fel, mcooper801… 🙂 à propos de „deocamdata raman pseudo”: cre’ca stii ca nimeni nu-i complet anonim pe net, indiferent de pseudonime si „porecle”… 😉

        Apreciază

      • asta cam asa este…cum era vorba aia…nu stie barbatul ce stie tot satul…ii un pic ca nuca n perete , dar asta mi-a venit …sa ai o zi frumoasa in toate cele

        Apreciază

  7. excelenta introducere-CV si interesant blog, mcooper801… 🙂 am aterizat aici via amica „9” aka free star si-mi place deja ceea ce-am citit… iata un citat simplu, realist si lucid:“Vous reconnaissez vos amis à ce qu’ils ne vous empêchent pas d’être seul, à ce qu’ils éclairent votre solitude sans l’interrompre.”(Christian Bobin) – „va recunoasteti prietenii daca va evita sa fiti singuri, luminându-va singuratatea fara s-o întrerupa…”
    * * *
    salutari toulousene, o duminica placuta si-o saptamâna pozitiva… 🙂
    * * *
    P.S. à propos de prieteni si prietenie, am scris aici… 🙂
    https://myvirtualplayground.wordpress.com/2014/11/10/complete-friendship-is-universal/

    Apreciază

Lasă un comentariu