Iubiți-vă la bine dar și la rău !

Cu câţiva ani înainte de cel de-al doilea război mondial, exista un cuplu care se iubeau foarte mult. De fiecare dată bărbatul, în orice ocazie, încerca să-şi arate dragostea faţă de ea. Ea era frumoasă, sensibilă, dar şi firavă din punct de vedere al sănătăţii.

Începând războiul, bărbatul este nevoit să meargă pe front, unde trece prin foarte multe încercări şi de multe ori, ca prin minune, scăpa să nu fie ucis. Se ruga în fiecare zi să-l ajute Dumnezeu să trăiască pentru a se întoarce acasă lângă soţia pe care atât de mult o iubea. Fiecare gând al său era să o strângă din nou în braţele sale şi-i dădea putere să reziste foamei, frigului şi rănilor.

Când se termină războiul, mai fericit ca niciodată, porneşte către casă parcă plutind… În drum, aproape de satul său, se întâlneşte cu un prieten de familie care, după bucuria de a-l revedea viu şi întreg, încercă să-l consoleze pentru încercarea prin care trece…

– Care încercare? întrebă neliniştit bărbatul.

– Încă nu ai aflat? Soţia ta a avut o infecţie foarte grea, a scăpat cu viaţă dar acum chipul ei este deformat,răspunse prietenul trist.

Bărbatul cade aproape leşinat şi rămâne plângând cu amar pe marginea drumului. Spre seară ajunge acasă. Soţia lui, după bucuria revederii şi mulţumind lui Dumnezeu pentru minunea de-al ţine în viaţă, se aşază la masă şi… realizează că multiubitul ei soţ şi-a pierdut vederea în război! Crezând că printr-o rană de război a rămas orb, nu-l întreabă niciodată despre acest lucru pentru a nu suferi şi mai mult. Îi acordă îngrijirea cuvenită cu multă dragoste şi trăiesc efectiv fericiţi încă cincisprezece ani.

După aceşti cincisprezece ani şi suferinţa unei boli aprope incurabile, pe patul suferinţei soţul îi închide ochii iubitei sale soţii şi… îi deschide pe-ai lui! Pentru cincisprezece ani s-a prefăcut că este orb ca să nu îi mărească suferinţa…

Din bătrâni se spune că “dragostea-i ca flacăra, dar se întreţine când arunci lemne în foc…” şi astfel putem să iubim continuu. În nici o carte nu scrie, sau nimeni nu a spus că a iubi înseamnă NUMAI fericire… dar a iubi înseamnă a dori binele şi fericirea celuilalt. Înseamnă a renunţa la egoism şi mândrie, a te smeri pentru a fi pace, a te ruga nădăjduind, a te mulţumi şi a mulţumi pentru puţinul pe care îl ai, a fi fericit văzând că este fericit şi celălalt, a trăi înălţător… A iubi este înţelepciunea vieţii… A iubi înseamnă o inimă deşteaptă… A iubi înseamnă învăţătura care vindecă şi nu omoară, care mângâie şi nu extermină!

Sursa: internet

Foarte frumoasă și plină de învățăminte această poveste ….privită din diferite ipostaze ,discuții pe tema ei se pot face nenumărate. Un lucru însă este sigur : iubirea adevărată învinge mereu, trece peste mări și țări, religie și infatuare, orgoliu și păcat, ură și deznădejde.  
dragoste

Iubirea adevărată este cea care rămâne neschimbată în orice situație și în plus  devine  mai puternică după fiecare obstacol trecut. Este fericire, este bucurie, este împlinire, este încredere,este cea care,în special după un obstacol, se fortifica.

 

Minunat spunea Anne Morrow Lindbergh :”Doar dragostea se poate împărți la nesfârșit, în așa fel încât între timp nu se termină”.  Asta pentru că atunci când iubești cu adevărat Dumnezeu se exprimă de fapt  prin tine. Iubiți-vă !

Să fiți buni și înțelepți !!! 

M. Cooper

21 de gânduri despre &8222;Iubiți-vă la bine dar și la rău !&8221;

 1. Minunata postare !
  Intelepte sfaturi ! 🙂
  Ce m-as face eu……………………
  ” Fara Tine” 🙂

  mai ales ca ” Trec Anii Mei ” 😦
  iar IUBIREA nu se tine
  doar cu GHIOCEI !!! 🙂 😦 🙂
  Daca vei trece din nou pe acolo unde mi-ai urat ” Seara magica” 🙂
  vei vedea ca urarea ta mi s-a indeplinit ! 🙂
  Noapte MAGICA ! 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Prea încântat de această povestire-pildă. Da, sunt momente și când a face pe orbul, a minți frumos, a te preface util, este necesar. Nu degeaba se spune că-n orice rău e și-un bine.
  Adevărul e că acea sensibilitate de atunci, acel bun-simț este detronat azi de un alt val. Cam atât.
  Salutări dragi și urări de bine! Mulțumesc! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Emoționantă povestire, care mi-a adus aminte de un citat: “Când iubești, descoperi în tine o nebănuită bogăție de tandrețe și duioșie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste.” (A. P.Cehov), este dorința de generozitate, de a contribui la fericirea celuilalt.
  Un weekend minunat !

  Apreciat de 1 persoană

  • Minunat si foarte adevarat citatul tau….multumesc mult pentru asta draga Georgeta…asa este…avem o nenumarate resurse nebanuite ,dar, din pacate , o buna parte dintre ele nu le descoperam in aceasta viata…sa fii iubita de cine trebuie ! Seara minunata ! ❤

   Apreciază

 4. Impresionanta si duioasa poveste! Se spune ca iubirea adevarata nu vine din inima ci din adancul sufletului…
  Multuesc draga prietene pentru acest minunat moment, mi-ar fi placut sa traiesc o astfel de poveste, cine stie poate intr-o alta viata…
  O zi plina de iubire,
  Liz ❤

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s